En del av Bodøspillerne som deltok på Sjakk-NM. Fra venstre: Kjell Hjelle, Per Fredrik Holand, Øyvind Hjelle, Petter Markussen og Bernt-Olav Markussen.

Årets landsturnering i sjakk ble avholdt 7.-14 juli i Sarpsborg, med Moss Sjakklubb som arrangør. Det rapporteres fra deltakerne om at det har vært en spennende og morsom sjakkuke. Det er særlig hyggelig å se at Helgeland og Salten sjakkrets var sterkt representert, med deltakere fra både Bodø, Fauske, og Mosjøen. Det vitner om vekst i sjakkmiljøet her i fylket.

Fra Fauske hadde Rune Borøy, Steinar Nilssen, og Espen Larsen tatt turen, og fra Mosjøen kom både Torger Nilsen, Sondre Pedersen, Per Jakob Hansen, og Thobias Gotaas Hansen for å spille. Fra vårt eget mannskap deltok to par far og sønn ved henholdsvis Bernt-Olav Markussen og Petter Markussen, og Kjell og Øyvind Hjelle. I tillegg deltok Markus Sebastian Bjørndal, Per Fredrik Holand og Bjørn Løvheim Olsen. Sistnevnte, som er Mossegutt, kan vel sies å ha spilt på hjemmebane.

Resultatene for bodøspillerene ble som følger:
Petter Markussen: 3,5 poeng i klasse 1
Bernt-Olav Markussen: 5,5 poeng i klasse 2
Øyvind Hjelle: 4,5 poeng i klasse 2
Markus Bjørndal: 3,5 poeng i klasse 3
Bjørn Løvheim Olsen: 4 poeng i klasse 4
Kjell Hjelle: 2,5 poeng i klasse 4
Per Fredrik Holand: 4,5 poeng i klasse Junior

Det var også stor deltakelse i sidearrangementene i år. I laglynen stilte det lag fra både Fauske og Mosjøen. Disse klubbene ble også representert i chess960-turneringen. I pratelagsjakken deltok Per Fredrik Holand på lag med Benjamin Arvola Notkevich, Mads Vestby-Ellingsen og Gunnar Lund fra Tromsø. Laget kom helt til semifinalen, der de ble slått ut av laget til ingen ringere enn Magnus Carlsen, som hadde stivpyntet seg til anledningen. Bjørn Løvheim Olsen ble også premiert for sitt resultat i klasse 4 i Lyn-NM.

Per Fredrik med lagkamerater i pratelagsjakken.

Anders Hobber og Magnus Carlsen fra vinnerlaget Menny Sarpsborg i pratelagturneringen.